Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Α. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και έχουν αποφοιτήσει από Διδασκαλεία άλλων πόλεων. Έχω ήδη υπόψη μου τρεις περιπτώσεις που έχουν εκδηλώσει επιθυμία συμμετοχής. Έτσι λοιπόν προτείνω:
Στο άρθρο 4 παρ.1 αντί του:
«Μέλη του Συλλόγου μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι έχουν αποφοιτήσει από το Διδασκαλείο «Δημήτριος Γληνός του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γραπτή αίτησή τους και αφού καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή.»
να μπει:
«Μέλη του Συλλόγου μπορούν να εγγραφούν όλοι-όλες οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν αποφοιτήσει από όλα τα Διδασκαλεία της χώρας με γραπτή αίτησή τους και αφού καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή.»
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να εγγραφούν και οι συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί, που το επιθυμούν, απόφοιτες –οι των Διδασκαλείων της χώρας.

Β. Κατόπιν αυτού θα πρέπει να τροποποιηθεί και ο τίτλος του Συλλόγου μας από:
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΛΗΝΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Σε:
«ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΛΗΝΟΣ»

Γ. Αντικατάσταση: Άρθρο 2, παρ.1 ως εξής:
Η στήριξη των εκπαιδευτικών και του έργου τους, μέσα από την ανάληψη επιμορφωτικών δράσεων και πρωτοβουλιών είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με ανάλογους φορείς, συνδικαλιστικούς φορείς εκπαιδευτικών, συλλόγους διδασκόντων, εκπαιδευτικούς, συνδικαλιστικούς φορείς γονέων, γονείς και μαθητές.

Δ. Αντικατάσταση του άρθρου 2, παρ. 4 με την παρακάτω διατύπωση:
Η συμβολή στη διατήρηση και εξάπλωση του θεσμού των Διδασκαλείων με την πάγια υποστήριξη της θέσης για μαζική επιμόρφωση και ελεύθερη πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Διδασκαλεία της χώρας.
Η υποστήριξη των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών στην επίλυση των επαγγελματικών προβλημάτων τους και των προβλημάτων της Εκπαίδευσης γενικότερα.

Οποιαδήποτε διαμόρφωση και διατύπωση θέσεων σχετικά με τα παραπάνω θα υπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου του κλάδου, δε θα έχει ως σκοπό να δημιουργήσει μια «ελίτ» προνομιούχων μέσα σε αυτόν, και θα εκφράζεται μέσω της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ( Δ.Ο.Ε. ) με την υποβολή των αιτημάτων του Συλλόγου σε αυτήν.

Ε. Επειδή ο Όμιλός μας θα έχει κυρίως επιμορφωτικό ρόλο απαλοιφή του όρου «συνδικαλιστικό» από το άρθρο 1 παρ.2 η οποία θα γίνει ως εξής:
Ο Σύλλογος είναι επιστημονικό σωματείο και μέλη του είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποφοιτήσει από τα Διδασκαλεία όλης της Ελλάδας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27-11-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: