Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2007-2008

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Αντιπρόεδροι,

Αγαπητοί Διδάσκοντες στο Διδασκαλείο,

Συν-φισσες-Συν-φοι, Φίλες και Φίλοι,

Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος μιας ακόμη ακαδημαϊκής χρονιάς το καράβι του Διδασκαλείου έπιασε λιμάνι. Αυτήν τη φορά κατεβαίνουμε εμείς, η φουρνιά Μετεκπαιδευομένων δασκάλων-ισσών των ακαδ. ετών 2006-2008. Γυρνάμε πίσω πιο έτοιμοι, πιο πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες, για να προσφέρουμε στα παιδιά του λαού μας.
Όταν πρωτοσκεφτήκαμε να κάνουμε χρήση αυτού του ευεργετήματος, της μετεκπαίδευσης μας στο Διδασκαλείο, που μας δίνει η Υπηρεσία μας, κανείς από εμάς δεν φανταζόταν πόσο ωφέλιμα και συναρπαστικά θα ήταν αυτά τα δυο χρόνια της φοίτησής μας εδώ.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλλαν στο πλούσιο έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός» τα τελευταία δύο χρόνια και πιο εξειδικευμένα:
-όσους συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, και συγκεκριμένα τους Τσιλικίδη Ευθύμη, Τσικαλά Θεμιστοκλή, Τσεμπερλίδη Κώστα, Βουλγαρίδου Όλγα, Ταμίσογλου Χρυσούλα, Πανταζή Γιώργο, Στογιάννου Γεωργία και Λιάβα Σπύρο.
-όσους συμμετείχαν στις Ομάδες Δράσης του Συλλόγου και συγκεκριμένα:

την εκδοτική ομάδα του ΡΟΠΤΡΟ ,
κ
αι ειδικότερα τους Τσικαλά Θεμιστοκλή, Βούλα Καραμάνη, Μαρία Κλειτσιώτη, Σοφία Περπερά, Σοφία Ευφραιμίδου Δημήτρη Τσέτσο, Ιωάννα Βαΐου και Βούλα Καυκιά ,

την ομάδα της ιστοσελίδας,
η οποία επικαιροποιήθηκε ύστερα από ένα τέλμα 5 χρόνων στο οποίο είχε περιπέσει από το 2002, που αποτελείται από τους Κουτσοσπύρο Χάρη, Μήτκα Κυριάκο και Σαββίδη Σάββα,

την ομάδα Ειδικών Δράσεων και ιδιαίτερα τον Γιάννη Κάσκαρη που αποτέλεσε την ψυχή του πλούσιου έργου που επιτελέστηκε στον τομέα των ημερίδων,

την Ομάδα Προγράμματος
για τη θετική συμβολή της στην αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά,

-τους Ταμίσογλου Χρυσούλα και Μαντά Γιώργο για την καθοριστική συμβολή τους στη διοργάνωση της εκπαιδευτικής μας αποστολής στην Κωνσταντινούπολη,
-τους Τσιλικίδη Ευθύμη και Ραφτούλη Γιώργο για την καθοριστική συμβολή τους στη διοργάνωση της εκπαιδευτικής μας αποστολής στη Σουηδία,
-τον Τσικαλά θεμιστοκλή για τη συνεισφορά του στη δημοσίευση των περιλήψεων των ερευνητικών, που εκπόνησαν οι συνάδελφοί μας κατά τα έτη 2005-2007, διαδικασία η οποία είχε τελματώσει από το 2005,
-όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μετεκπαιδευομένους-ες του Διδασκαλείου, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία με τη συνεπή παρουσία τους και την ποιοτική συμμετοχή τους στην κατάρτιση επιστημονικών εργασιών και ερευνητικών, ανέβασαν το επίπεδο του Διδασκαλείου και συντέλεσαν από τη μεριά τους, στην αναβάθμιση του επιστημονικού έργου το οποίο επιτελείται στο Παιδαγωγικό του Α.Π.Θ., επιστημονικό έργο το οποίο έχει αναγνωριστεί και από την κυβέρνηση γειτονικής και φίλης χώρας, η οποία όρισε τον Πρόεδρό του ως Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα εισηγηθεί την αναμόρφωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων στα Σχολεία Βασικής της Εκπαίδευσης.

Είμαστε η φουρνιά που αρνήθηκε επίμονα κάθε είδους αντιγραφή σχετικά με τα δρώμενα του Διδασκαλείου και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι το πλούσιο έργο που περιγράψαμε πιο πάνω δεν θα είχε παραχθεί χωρίς τη θετική συμβολή και την παρότρυνση όλων των Διδασκόντων στο Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός» και ιδιαίτερα της Διοίκησής του και συγκεκριμένα του Προέδρου του Σπύρου Ράση και των Αντιπροέδρων του Γρόλλιου Γιώργου και Κουμαρά Παναγιώτη, τους οποίους και ευχαριστούμε.Ευχαριστούμε ακόμη τη γραμματεία του Διδασκαλείου και να υπογραμμίσουμε ότι αν και αποτελούμενη από ένα μόνο άτομο κατάφερε να ανταπεξέρθει και να είναι έτοιμη όταν έπρεπε. Να τη ζητήσουμε βέβαια να συνεχίσει τις προσπάθειές της στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συναδέλφων-φισσών μας.

Θα είμαστε κοντά στο Παιδαγωγικό και τις εκδηλώσεις του γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο τόσο για εμάς όσο και για όλη τη σχολική κοινότητα και μάλιστα μέσα από την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων Εκπαιδευτικών του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός» στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια εκπαιδευτική κοινότητα δίπλα σ’ αυτό με όλα τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει αυτό για όλους.
Με αυτές τις σκέψεις ευχόμαστε σε όλους-όλες καλό καλοκαίρι και να έχετε πάντα υγεία στο εγγύς και απώτερο μέλλον για να συνεχίζετε το δημιουργικό και ποιοτικό έργο που επιτελείτε.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30-6-2008

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ 2008

ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ

«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΛΗΝΟΣ»

ΚΩΣΤΑΣ Ζ. ΣΒΩΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: